REINSKINN LIGGEUNDERLAG - BUKK - TØRKET

REINSKINN LIGGEUNDERLAG - BUKK - TØRKET
Brand: GRANBERG
999 NOK
Kjøp nå

Stort tørket reinskinn til turbruk – liggeunderlag.

Obs: forhåndssalg! Skinnene er på vei fra garveriet og endelig har vi snart høstens første tørka skinn på plass. Estimert leveringstid: 4.desember.

Målt langs ryggen: 130-150 cm. Fra førstehånds sortering av reinsdyrbukk.

Det beste liggeunderlaget er reinskinn, ferdig snakka. Det er lunt og varmt, er naturlig og gir rett og slett den gode ur-følelsen man ofte setter pris på når man først skal sove ute. Vi sier ikke at det ikke fins bedre alternativer, tvert i mot, det kommer jo helt an på behov eller type tur – men sånn generelt mener vi bestemt at alle som liker (eller øver seg på å like) utenetter bør ha et reinskinn i turutstyrsparken. Bruk det gjerne i kombinasjon med ditt enkle skumgummiunderlag.

Tørket reinskinn er ikke garvet eller bereda, men vasket og skrapet fri for blod- og kjøttrester og tørka i spenn. Et tørket skinn er litt stivere og billigere enn de garva/bereda/impregnerte skinnene men vel så bra. For det første kan du impregnere det selv med sprayimpregnering eller kokt linolje. For det andre er det mye lettere enn de garva/bereda/impregnerte skinnene! Det skal dessuten ganske fuktig underlag til på turer over flere dager før man kjenner at det tørka skinnet tar til seg så mye fukt at det slår gjennom og føles oppå pelsen på oversiden. Bruker du et skumgummiunderlag i tillegg slipper du dette. Husk også at et garvet/bereda skinn som ikke er impregnert trekker til seg enda mer fuktighet enn et tørka skinn!

Husk og tørk skinnet godt etter bruk, helst hengende så det kan tørke på begge sider.

Farge og størrelse kan variere. Det er helt naturlig at pelsen slipper hår og kan lukte litt når det blir fuktig, det er tross alt fra et dyr.

Om du syns skinnet er i største laget for å ha bakpå sekken er det bare å klippe det til.

Fra Granberg Garveri, stiftet i 1951. Garveriet er i dag en moderne og solid familiebedrift på Bergsneset i Ølensvåg, Vindafjord Kommune. Garveriet får gode sunne råvarer fra de fleste slakterier i Norge. Anlegget er underlagt strenge utslippsbegrensninger og kontroller på energiforbruk under konsesjoner fra Miljødirektoratet og Statens Forurensingstilsyn.