ISFISKE STARTPAKKE

ISFISKE STARTPAKKE
Brand: Revir
3000 NOK
Kjøp nå

Lyst til å prøve isfiske men vet ikke helt hvor du skal starte? Revir har satt sammen en startpakke med alt du trenger for en real sjanse til å lure fisken under isen! 

Pakken inneholder:

-Isbor 3-delt 115 cm (ord.pris 2.395,-)

-Ispigger (ord.pris 349,-)

-Isøse 90mm (ord.pris 79,-)

-Pilkestikke for mormyshka med nappindikator (ord.pris 159,-)

-Pilkestikke for lokkeskje/røyeblink 90mm (ord.pris 149,-)

-Isfiskesene 0,25mm (ord.pris 69,-)

-1 pakke mormyshka med 2 stk volfram-kroker med diamant (ord.pris 109,-)

-Lokkeskje/røyeblink med sene og krok 55mm (ord.pris 79,-)

-Balansepilk 40mm (ord.pris 79,-)

-Flash blink dobbel (ord.pris 59,-)

-Maggot (ord.pris 59,-)

Totalpris ordinært: 3.585,-

Vi slår av litt over -15% på pakken: 3.000,-

Pakken er satt sammen av isfiskeentusiaster og gjør at du skal kunne få fisk uansett hvor du bor i landet og uansett hvilken type fisk som fins under isen. Det eneste du trenger i tillegg til dette er varme klær (spesielt varmt fottøy) og godt "haillj"!

Skitt fiske!

Nærmere beskrivelse: Et isbor kan koste noen hundrelapper hos billigkjedene. Et slikt bor holder sjeldent om du skal fiske mer enn et par ganger i år eller kun i påsken et par år fremover. I denne pakken får du et høykvalitetsbor fra Heinola som praktisk brekkes i 3 deler og blir svært kort til isbor å være som er lett å frakte med seg, f.eks oppi en sekk eller festes utenpå en mindre sekk, med alt annet hyggelig du skal ha med ut på isen! Bladene/krona kan byttes ut når det etter utstrakt bruk blir slitt. Det er dessuten langt nok til å bore gjennom tykkere is.

Ispigger er et must og må alltid med på isen for din sikkerhet. Henges rundt halsen. Brukes om du mot formodning går gjennom - lette å fikle fram og stake seg opp igjen på isen med. Disse er flytende og har en fløyte.

Isøsen brukes til å øse bort is og snø fra hullet så det ikke fryser igjen og forstyrrer snøret.

Vi har valgt å legge 2 typer pilkestenger i pakken. Går du for mindre ferskvannsfisk (ørret, abbor, mort, sik og røye) er mormyshka tingen å ha nederst i snøret med et par maggot eller noen småbiter mark på kroken. Dette er den enkleste typen isfiske som generelt gir mest napp og flest fisk. Her bør man bruke en "følsom" stang med nappindikator på tuppen som faktisk viser om det napper (fisken napper ofte veldig varsomt på vinteren, særlig småfisk) og det er lettere å kroke fisken. Om du avanserer til spesialfiske etter røye (eller ørret) og større fisk så bruker du lokkeskje/røyeblink med maggot eller småbiter av mark på kroken - og da trenger du en pilkestang som tåler kraftigere hugg.

Isfiskesene er et snøre som er spesiallaget for isfiske - et vanlig fiskesnøre vil det danne seg islag på og ødelegger fiskeopplevelser din.

Mormyshka-pakken inneholder 2 kroker laget i volfram som er usedvanlig tunge i forhold til sin lille størrelse så de synker godt og du føler kroken bedre. Slipp den til bunns og "dunk" litt i bunnen for å skape oppmerksomhet, ta den litt opp og veksle mellom å lage små skjelvende bevegelser og mer rolige bevegelser for å pirre fisken. Snurp inn 20-30 cm og gjenta og fisk deg oppover vannlagene.

Lokkeskje, også populært kalt røyeblink, er også en velkjent og velbrukt isfiskemetode som fungerer spesielt godt på røye. Den lokker fisken inn med reflekslys og bevegelser som lager vibrasjoner/rørelse i vannet og har en kort sene under med en krok der du fester maggot eller små biter av mark. Fisk som beskrevet med mormyshka  eller prøv med litt mer pilke-aktige bevegelser og ikke gi opp, røya kan være lur men lite slår det å få dratt opp denne vinterdronninga! Røyefiske er også morsomt og veldig spennende som "kikk-fiske"; legg deg på et liggeunderlag og følg med nedi hullet på grunt vann.

Balansepilk er konge til abbor, gjedde og ørret, gjerne litt større fisk siden pilken er litt større og tyngre og imiterer rett og slett små fisk. Denne er også kurant på fjordisen etter saltvannsfisk! Brukes gjerne på dypere vann. Den beveger seg i sirkler når du senker den. Kjør den til bunns og pilk som du ville gjort på havet med faste rykk og la den "roe" seg etter rykket..så kan du gjerne dirre litt på stanga før du pilker igjen og det er ofte her fisken hugger. Fisk deg oppover vannlagene og sett gjerne på maggot eller små biter av mark på krokene. På fjordisene kan du mer enn gjerne feste på biter av reke eller sild for å øke sjansen. I ferskvann er biter av mort et hot tips for storgjedde eller stor abbor. Om snøret ryker ved napp så kan det være en gjedde med sylskarpe tenner - da trenger du å kjøpe stålfortom til neste gang du prøver på samme sted.

Flash blink er noe du gjerne prøver når ingenting annet fungerer. Denne blinker med elektrisk lys ved kontakt med vann og kan festes over de andre krokløsningene vi har nevnt over for å attrahere fisk. Denne tiltrekker seg fisk på lengre avstand siden lysblinkene er sterke og vises godt og egner seg særlig ved nattfiske eller når isen er tykk og full av snø og vannet er lysfattig. Prøv alltid uten denne først da den kan virke mot sin hensikt og faktisk skremme bort fisk.

NB: Mormyshkaene, balansepilken og flash blinken kommer i flere farger. Vi velger farge for deg - men om du har ønsker kan du skrive dette som notis på ordren din om du slår til. Uansett - her har du ALT du trenger til fiske på isen som vi nesten garanterer blir nye hobby. Og husk, får du ikke fisk på isen; bor et nytt hull!